anjasflock

Alla inlägg den 15 april 2010

Av Anja - 15 april 2010 20:13

Vallningen:

...försigick på Annas får i Nybro igår! Tack snälla Elisabeth å Anna för som vanligt roligt sällskap, god mat å filmning! Vi höll till i 25:an och Jaffa var LADDAD och jag fick ett riktigt utbrott tillslut. sen minsann, både höll hon sig tillbaka o la sig direkt. Men ATT det ska behövas... Trist. Lilla snuttan då. Men ändock, en jäkla vallhund är hon!

 

Me gick jag med i två ihopsatta koppel först, fåren var rätt flyktiga och det kändes inte som vi fick till något av värde, mer än några ggr flanka med hjälp av klappen (som hon köper direkt!). Så, jag tog ett djupt andetag och släppte kopplet i ett hyfsat läge. lillan fullföljde inte rundningen å det körde ihop sig lite i början, som syns på filmen, men hon gjorde inget dumt! Vi lyckades rätt bra till slut tycker jag. Tror kopplen höll henne tillbaka en del o kändes bättre att ta bort dem helt. Nåväl, 6 månader och lite lagom träffar med fåren på detta sätt, vill jag få till framöver. Det är grymt spännande att börja om med ny hund -helt olik Jaffa i sin stil. Det kommer bli lärorikt!


Me´s lilla film kommer här:


Mentaltest!

Ja, typ, alltså... av både människor å hund blev det sen. Vi blev ju inbjudna på lunch och det kryllar av div djur på gården. Även inne. Katter tex. Me försvann en stund å skramlade runt med nåt. kom sen glad i hågen å ville kela med oss som åt. Hon hade pyntat sig lite. det hängde stora kockor med kattbajs på hela halsen, öronen, halsbandet... Panik utbryter och Me vill KEEELA!!  

Jaha, det blev badkaret och låna karlschampo. I badrummet satt en katt å fräste. Nytt kaos. Sen la sig katten å fräste i tvrummet. Mer kaos.


Vi kommer så småningom ut. Då står där ett helt gäng KALKONER å låter så man garvar ihjäl sig! Ännu mer kaos.... Himmel i havet!

Kul var det iaf och snacka miljöträning!

Men jag föredrar stillsammare och bajsfria måltider.


Bad:

Me har simmat i dammen på alvaret idag. Eller rättare... försökt låta bli att drunkna. Lite kul, faktiskt! Och massor med nääära harkontakter på väg dit. Visst, intresserad är hon och spanar gör hon. Men peppar peppar, jagar INTE efter!

  

  

  



Av Anja - 15 april 2010 08:14

SLCH SUCH KORAD LP

Vallgårdens Sunliner of Rebel, 1993-2005

 

Hur kan det redan vara FEM år sedan? Men det är sant, tiden läker alla sår...

Jag gråter inte längre när jag tänker på min älskade, stora, röda hund. Oftast inte, i alla fall. det är mest tacksamhet jag känner, över alla erfarenheter han gav mig. Så otroligt många stolta ögonblick och jodå, även stunder av total förtvivlan. det ingår väl liksom i paketet. Ja, jisses.


Älskade vän, vad gör du nu egentligen? På något vis tror jag INTE att du kommer tillbaka hit. Jag tror du helt enkelt vandrar. (Och i himlen har även rådjuren vingar, tänk på det du!)


Länk till den underbara Regnbågsbron: http://indigo.org/rainbow/

  





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards