anjasflock

Alla inlägg under juni 2009

Av Anja - 8 juni 2009 23:28

Vill ni se superfina hundfoton, kolla in Annettes blogg!!

(Blir ju inte sämre av att hon även är bc-ägare;))


Tack för lån av bilder på lill-Jaff:


Av Anja - 7 juni 2009 10:58

Fyra klass-ett lopp i Växjö igår!

Igår var det uppstigning strax efter fyra, himmel vad sysslar man med för hobby egentligen?? Plockade upp Susanne o Cia i Runsbäck och styrde kosan mot Växjö BK. Det var premiär för både Susanne o Cia på officiell agilitytävling och jag måste säga att de var SÅ duktiga!!! Lite missar här å var av orutin, men sista hopploppet resulterade enbart i fem ynkliga små fel och hade blivit PINNE om inte om fanns... HEJJA!!


Jaffas lopp då? Vi har ju haft småstrul i alla ag.klasser innan (nä, inte på kontaktfälten.) och lyckades inte med dagens två lopp heller? Det har smugit sig in ett litet agilityklass-troll tror jag! Nåväl, det var ju faktiskt bara vår tredje tävling så... Hrrm hrrm.


Agility A:

En småknepig bana, ganska hopkörd och med flera FÄLLOR bland balanshindren... Hmmm, klass 1??

Jaffa gjorde ngt konstigt i starten, hon KRASCHAR in i första hindret? Det var som att hon inte ens såg det? Lite olyckligt, då hon gör resten fiiint!!!

(Jag väljer dock att diska oss och ta om ngt kontaktfält.)


Vägen till slalom går genom lång böjd tunnel och över två småknepigt vinklade hopphinder, för att sedan svänga lite utåt mot slalom. Jaffa sätter det klockrent. Fö tog hon alla slalomingår igår!!! Nöjd!


Hopp A:

Ag.banans raka motsats, en riktigt enkel bana, dock med staket, framförbyte och lite lurig vinkel till lång tunnel.

Jaffa kommer bara aningens långt ut efter säcken, innan jag svänger henne, annars är hon klockren! Rivningsrisk fanns lite varstans, men hon anstränger sig å lyfter på tassarna, duktig vovve! Vi nollar på BRA tid och vinner av drygt 60 hundar! Pinne å uppflyttad! Hurra!

...och... OJ. Vi är INTE klara för tvåan, egentligen.....


Agility B:

Lika hopknölad bana, med fällor, men roligare att springa! Även här river Jaffa första hindret? Dock väldigt lätt, ingen krasch. Skit åxå. Jag kan väl säga att vi tränar oss igenom banan denna gång, tar om där jag tycker vi behöver och tänker att domaren får väl kasta ut oss om han tröttnar...;)

Lillan gör många fina saker!


Hopp B:

...FICK VI INTE KÖRA!!! :((

Tävlingen i sig var VÄLDIGT trevlig och bra, rosor till Växjö, men här tycker jag nog att man glömmer de tävlande och fattar ett skitbeslut! Ingen som blev uppflyttad fick köra nästa lopp, inte ens utom tävlan?!


Istället fick alla tillbaka sina pengar. Snacka om lose-lose-situation... klubben blir av med pengar och vi tävlande blir av med möjligheten till ett lopp. Jag kör väl för sjutton hellre, utom tävlan med min gröna vovve, än får pengar tillbaka? Här skulle man såklart ha fått välja? Jag är ju på plats, har betalat och räknat med fyra lopp....

Och tävlingsplaneringen måste väl ha utgått från antal starter, inte utifrån ev uppflyttningar?


Nä, det kändes riktigt trist o frustrerande. Visserligen blev jag (efter lite argumentation) erbjuden att köra föråkare, men det hade känts osportsligt mot de andra, som nekats att starta.


Summa:

Jaffa är en härligt cool brud på tävling, snacka om av-påknapp!! Hon brydde sig heller inte om skotten från skjutbanan i närheten! Hon börjar bli riktigt rolig att köra, men oj vad mycket vi har kvar att träna på!!

En rolig dag, om man bortser från det snopna avslutet med uteblivet hopplopp.


Bilden har jag lånat från Anette och är från annan tävling:

(I hennes blogg hittar du bilder från Växjö!)



Av Anja - 5 juni 2009 09:17

Mastit...

...har jag lärt mig att det heter och det är inget kul för en stackars tacka!!

Fy, så dålig en av trillingmammorna varit! Stor juverdel, som jag -lätt äcklad- drog ur igår. Tänk er blodblandat vatten och så plufs, en stor röd blodkocka... Stackars beiga, men en efter två dagars sprutbehandling, kom hon idag självmant till pelletsutfodringen och ÅT! Lycka!! Jag började nästan lipa... det är definitivt inte över än, men verkar ju gå åt rätt håll!

Tyvärr kommer hon nog trots allt att få gå till slakt i höst, tillsammans med baggarna, men blir hon bra nu o kan ta hand om sina små, så är det ju ett stort plus!!


Får man göra lite reklam??

Toms Blommor, mitt emot Almérs, i Färjestaden! Litet sortiment av bla sommarblommor, men sååå välskötta, fina plantor och BILLIGT!!! Åk dit!!!


Nu ska jag jobba, slänger bara in lite trädgårdsbilder först...



Av Anja - 4 juni 2009 07:14

Javisst ja, jag fyllde ju år den 1 juni...

42, vem kan hålla reda på sånt??? Det blev en helt vanlig dag, med jobb å kurs å sånt. Min present fick jag medan vi roade oss (??) i O-hamn: Per slet därhemma och med lite hjälp, la de en helt ny gång till köksdörren och lyckades även hinna det nya "golvet" i hundgården! Stolparna är gjutna och nu väntar bara nät, snedsträvor och dörrar på att få komma på plats!

Tack älskling, det blir så otroligt bra!!! (Sorry Jaffa, katakombernas tid är förbi...)


Susanne var här åxå, med fina blommor! hur kunde du veta, att jag var på jakt efter en ny gul ros??! Tusen tack, det kommer att bli urfint!



Måste avsluta med en bild på Jaffa, hennes favoritposition i trappan, med span ut genom ytterdörren! Är man liten, får man placera sig högt!


Av Anja - 3 juni 2009 13:12

5 fel 5 fel 5 fel disk disk disk...

Sååå kan man sammanfatta Chilis o min insats i O-amn 30-31 maj. Jag blir lite less, faktiskt. bryta ihop å komma igen. SM om bara 1,5 vecka... Himmel.


Första loppet, en "vanlig" agilityklass 3, kändes iaf MYCKET bra, ända fram till balansen. Jag som är precis intill SER ju att Chili har framtassarna på kontaktfältet, men faktiskt så förstår jag lite bättre domarens uppsträckta hand, nu när jag studerar filmen. Visst skuttar hon! Fast hon har gjort en halvhalt med tassarna på först. Så otroligt surt. Vi hade BÄST tid av alla och hade vunnit. Om inte om.

Nu gick segern MYCKET välförtjänt till Chilis brorsa Cool-On istället!

Dom har varit suveräna i helgen!


Andra loppet, landslagsuttagning i hoppklass...

Faktiskt, så är jag otroligt nöjd med känslan i loppet, det är inte alltid jag känner mig/kör, så offensivt! Banan var utmanande och väldigt rolig att springa! Precis mot slutet, lyckas jag inte hinna placera mig och kommer ivägen för stackars Chili, som dessutom får en otroligt dum väg mot hindret och en grov rivning är ett faktum.

Utan den dundertabben hade vi kommit 2:a..... Om inte om.

Vem kom tvåa istället då?? Jo, Cool-On!!!!!! Duktiga dom:))


Söndagens två landslagsuttagningar sammanfattar vi med disk+disk.

Den första tar jag på mig (klanthandling redan på 3:e hindret) men Chili är helt applådblockerad och LYSSNAR INTE.... Trist trist.

(Nämnas kan, att agilitybanan var nästan... hemsk, men som sagt, DÄR låg inte problemet.)


Lagloppen:


Agilitylag= Chili får ett snopet fel i slalomingången. Jisses, det var i princip en klass 1-bana, då ska sånt inte hända. Vi kommer utanför pinnplats.

Hopplag= min hjärna är tydligen slut. Jag har avverkat min tilldelning av logik å smarta beslut... Chili kommer ut ur en platt tunnel, jag tar emot o ska skicka in i nästa tunnel, tittar upp, oj shit vad NÄRA tunnelingången är??! Skickar in henne och... konstaterar i samma sekund att den RÄTTA tunneln ligger ett par meter bort... Åh men vad fan?


Tur att jag har så strålande duktiga lagkamrater som fixar 3 nollor, SEGER av 22 lag och nuuu är vi SM-klara 2010! Jippie!


Jaffa!

...har ju åxå tävlat;) Vi gjorde en liten, prydlig nolla i hoppklassen och tog andra pinnen, med placering 4. Jag får ju skärpa mig, kolla filmen, vilka små hoppsaskutt jag tycker mig hinna med! HAHAAA!


I agilityklassen fick hon ÅTERIGEN fel i slalomingången...? Jag tränade slalom på klubben i måndags, både med rundbana o knepiga vinklar i full fart och med spikrak fartsträcka efter hinder= INGA som helst felsteg! Inte EN ENDA gång! Således måste JAG skärpa mig på tävling...


Slynglarna hade ju premiär, orutinerade vovvar med sikte på att helt enkelt TRÄNA! Det var kul! Jaffas resultat uteblev (likaså lagets), men iaf i sista hoppklassen var damen riktigt TAGGAD! Hon gick igång på Ting och satt och SKÄLLE i starten! Helt ok med mig;)) Snuttan!


Nu väntar Växjö på lördag och 4 klass ett-lopp! Håll tummarna att sooolen skiner då...






Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards